Friday, 3 February 2012

wahai muslimah...

para muslimah penggegar ummah, tubuh kalian itu walaupun mungkin nampak lemah, tapi janganlah di korbankan maruah pada lelaki yang membeli engkau dengan harga yang murah..
yang melamar mu melalui facebook, sms, emel, tidakkkah kalian lihat mereka telah merendahkan nilai diri kalian..

janganlah mudah tertarik dengan kebaikkan yang terlindung, kalian belum benar2 kenal yang terselindung,lelaki begini hanya melamarmu untuk ke neraka ALLAH, bukan ingin memimpinmu ke syurga..

wanita solehah adalah penggegar dunia, dengan solehahnya membuatkan syurga rindu kepadanya..dengan peribadi dia, seluruh dunia terselamat dari derita..
puteri2  MARYAM & ASIAH, yang bakal menjejak langkah SAIDATINA FATIMAH & KHADIJAH, kalian adalah yang tertinggi di sisi ALLAH..kiranya kalian tampil sebagai mukminah..

tapi dirimu kalau tidak di pelihara syakhsiah, ramai bakal terjerat dalam medan fitnah.

wanita termahal di dunia, adalah wanita yang menjaga imannya di saat yang lain merebut anugerah dunia, dia sibuk mengejar anugerah di syurga..
dunia tidak lengkap tanpa wanita, senyum indah mereka membangkitkan cinta, tiap bait kata mereka bak mutiara berharga..

tetapi siapakah wanita termahal di dunia.??

wanita termahal adalah yang akrab dengan dia, sinarnya umpama sang suria, dunia bahagia dengan adanya mereka, dunia gelap tanpa mereka..
wanita yang membahagiakan dunia adalah wanita yang tampil dengan imannya..

wahai wanita jadilah seperti NASIBAH BT KAAB, mujahidah perkasa yang tidak ada gentarnya, di mana nabi ada di situlah beliau berada, daripada seorang tukang rawat hinggalah senjata turut di angkat, tangisnya bukan krana hilang anak & suami di medan perang, tetapi krana sudah tidak ada wakil yang ingin dihantarnya ke syurga..

bahagia bukan bila dirinya ceria...tetapi bila wanita sepertinya ada sumbangan untuk ummahnya..
jangan bunuh masa depan akhirat mu dengan dosa & maksiat...isilah masa sekarang dengan iman untuk masa depan yang penuh kebahagiaan..

mudah mudahan kamu semua menjadi harapan yang di banggakan kekasih ALLAH...
i'allah...amin...

1 comment: